top of page

Trammelant

Volg onze leerlingen tijdens de twee dagen van de veiligheid.

Dag 1: Quiz rond veiligheid - Trammelantbus

1. op een speelse manier leren de leerlingen alles over veiligheid. Veiligheid op het werk en thuis, EHBO, sociale media, voeding, voorbehoedsmiddelen.......

2.: De leerlingen en medewerkers van De lijn leren samen respectvol omgaan met het openbaar vervoer en met elkaar.In de bus doen zich regelmatig kleine en grote ongemakken voor. Vaak worden scholieren daarbij met de vinger gewezen als veroorzakers. Samen met hen, willen we hierover in dialoog gaan.

Dag 2: Film: "Booster" en EHBO

1. De film " Booster"

BOOSTER brengt het leven in kaart van een stel jongeren die zich amuseren op de pleintjes in de voorstad. Ze pronken met hun opgefokte brommers en brengen hun veiligheid in gedrang. Ze dagen elkaar uit in een streetrace. Ze gaan tot het uiterste om aandacht te trekken van een meisje.

Achter hun quasi onverschillige façade worstelen ze met tienerproblemen: de eerste verliefdheid, de status in de groep en het vage besef dat er meer moet zijn in het leven dan dit.

2. EHBO: de leerlingen maken kennis met de beginselen van eerste hulp. De uitzetting wordt gegeven door een medewerker van het rode Kruis

bottom of page