top of page

Prijsuitreiking 10 voor taal en Zonnegroens Beste Schrijver

Donderdag 21 december was het vanuit GOK prijsuitreiking van 10 voor taal en van de Zonnegroens Beste Schrijverswedstrijd.

10 voor taal

Bij 10 voor taal moesten de leerlingen van het observatiejaar en de opleidingsfase 20 woorden leren rond het thema ‘algemene kennis’. Ze kregen hier 3 maanden de tijd voor. Dan hebben ze op 7 december het grote 10 voor taal dictee afgelegd. De klas die de minste fouten maakte, werd de winnaar.

Op de 3de plaats stond OBS B, op de 2de plaats stond OBS A en op de 1ste plaats stond 2/3LA met 18.8/20. Proficiat aan de leerlingen en leerkrachten die geholpen hebben. De prijzen zullen zeker smaken!

Zonnegroens Beste Schrijver

De leerlingen van het observatiejaar en de opleidingsfase kregen tijdens de lessen GASV de kans om een fantasieverhaal of eigen mening te schrijven rond het thema ‘Vriendschap’. De leerkrachten begeleidden de leerlingen bij het schrijven van de verhalen.

De professionele jury, die bestaat uit de mevrouw de directeur Greet, juf Larisa, juf Ingrid, juf Nadine en Lieve van de bib, hebben per jaar een top 3 gemaakt. We hebben alle resultaten langs elkaar gelegd en we hebben de winnaars gekozen.

In het eerste jaar was de winnaar Thibo van OBS A met zijn verhaal over vriendschap tussen mens en dier. In het tweede jaar was Denis van 2WS de winnaar. Zijn verhaal ging over pesten en vrienden maken op het internet. Ook Nudrat van 2GK kreeg een troostprijs, want ze had ook een heel mooi verhaal geschreven. In het derde jaar waren er twee winnaars: Nikita van 3LA met haar verhaal over draken en Wesley van 3WS met zijn oorlogsverhaal. De verhalen van de winnaars werden op een prachtige manier voorgelezen door onze lieve jury.

Alle verhalen zijn te lezen in het letterhuisje op de overdekte speelplaats.

bottom of page