BASIS HORECA

Basis horeca

De opleiding basis horeca wordt georganiseerd in de opleidingsfase van het BuSO OV3 binnen het domein voeding en horeca.

 

Het opleidingsprofiel voor de opleiding basis horeca is gebaseerd op de volgende beroepskwalificaties:

  • Beroepskwalificatie keukenmedewerker, niveau 2 van de Vlaamse kwalificatiestructuur

  • Beroepskwalificatie medewerker fastfood, niveau 2 van de Vlaamse kwalificatiestructuur

  • Beroepskwalificatie medewerker spoelkeuken, niveau 2 van de Vlaamse kwalificatiestructuur

  • Beroepskwalificatie medewerker kamerdienst, niveau 2 van de Vlaamse kwalificatiestructuur

 

In de opleiding basis horeca leert men onder begeleiding voorbereidende werkzaamheden en basisbereidingen uitvoeren om eenvoudige warme en koude gerechten klaar te maken inclusief de vaat en het schoonmaken van oppervlakken, ruimtes en sanitair alsook de zorg voor wasgoed rekening houdend met de regelgeving in verband met hygiëne, (voedsel)veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn.

 

De opleidingsduur bedraagt 2 jaar, waarvan kan worden afgeweken in functie van de individuele handelingsplanning van een jongere.